Lůžka pro miminka na novorozeneckých odděleních jste už asi někdy zahlédli. Nejčastěji jde o takový plastový „šuplík“ na pojízdné kovové konstrukci. Estetický dojem nic moc, ale každá sestra vám řekne, že se jedná o nejbezpečnější a nejpohodlnější řešení pro ukládání novorozence. Co ještě tato postýlka umí?

 

Miminko je v postýlce stále pod dohledem, když chcete drobečka zdvihnout, není třeba se nijak sklánět, snadno se převáží z místa na místo… Taková postýlka by se vlastně docela hodila i na první náročné týdny s miminkem doma, co říkáte?

A dá se to celkem jednoduše zařídit. Český výrobce nemocničních lůžek LINET má totiž svou novorozeneckou postýlku MIMI nejen v nabídce pro nemocnice, ale také ji zařadil do sortimentu určeného k domácímu pronájmu.

Lůžka pro miminka si můžete pronajmout i domů; Linet.czFoto: Linet.czLůžka pro miminka si můžete pronajmout i domů

Design lůžek vychází z požadavků na co nejjednodušší a komfortní ovládání, ale přitom nabízí několik velmi užitečných funkcí. Výšku postýlky lze snadno nastavit podle aktuální situace – pro přístup vestoje nebo třeba pro najetí nad lůžko maminky. Přístup k miminku si lze usnadnit i možností náklonu vaničky. To je důležité i z hlediska bezpečnosti – mírný sklon vaničky eliminuje riziko zadušení při ublinknutí a podobně. Vanička je zároveň vyjímatelná pro snadnější omývání.

O pohodlný transport se starají čtyři kvalitně zpracovaná dvojitá kolečka s povrchovou úpravou proti poškození podlahy a s možností zabrzdění. Šířka lůžka je 57 centimetrů, takže s ním bez problému projedete standardními dveřními futry. Postýlka je vhodná pro kojence do zhruba tří měsíců věku.

Pronájem novorozenecké postýlky je možné dohodnout telefonicky na číslech 312 576 400 a 312 576 500, prostřednictvím e-mailu na obchodcr@linet.cz nebo přímo na webových stránkách www.linet.cz. Postýlka je pak připravena k vyzvednutí po předchozí telefonické domluvě v zápůjčních místech (České Budějovice, Hradec Králové, Brno, Frýdek-Místek), lze domluvit i dodávku domů či přímo do porodnice. Cena pronájmu je 510 korun za měsíc.

Jestli čekáte miminko, jistě již pro něj máte zařízenou krásnou postýlku. Zamyslete se ale, zda v prvních týdnech po porodu nedáte přednost maximální bezpečnosti a komfortu, na který nedají dopustit profesionálové ve zdravotnictví. A pro ty, kdo třeba jen znají nějakou nastávající maminku – docela dobrý tip na dárek, ne?