Spousta příruček pro čerstvé maminky tvrdí, že po překonání prvních 8 měsíců dítě začne krásně spát a vydrží v klidu v postýlce třeba i 10 hodin v kuse. A realita? Mokrá peřinka od pláče, hračky po celém pokoji a vzlyky bez ustání celou noc. Chcete to změnit? Vyzkoušejte osvědčený postup profesionální „uspávačky dětí“!

 

Alison Scott-Wright dříve bývala zdravotní sestrou, dnes se ale živí jako profesionální „uspávačka dětí“. S platem 1000 liber na den (v přepočtu zhruba 27 tisíc korun) napravuje 8- až 12měsíční miminka, která v noci zkrátka ne a ne usnout.

Zázraky po telefonu, nemožné do pěti dnů

Se svými problémy s uspáváním dítěte se svěřila deníku Daily Mail i Carly Cole, manželka fotbalisty za Liverpool Joe Colea. Jejich dcerka Ruby totiž už od narození celé noci skoro nespala, a Carly tak dlouhých 10 měsíců přežívala pouze s energií z tříhodinového spánku. Byla zoufalá, nepomáhalo krmení ani zpívání ukolébavek, malá Ruby bez ustání brečela jako o závod, až mívala i zcela mokrou přikrývku. Zdravotně byla holčička naprosto v pořádku, žádný rostoucí zoubek ani horečka… a přesto se každou chvíli budila.

Přerušovaný spánek je i pro rodiče noční můrou! Vždyť bývá používán i jako jedna z mučicích technik při vyslýchání vězňů. V této míře má za následek změny nálad, podrážděnost a samozřejmě ovlivňuje i celkový vztah obou partnerů. V zoufalství Carly zvedla telefon (pocit, že selhala jako matka, hodila za hlavu) a vytočila číslo Alison, profesionální uspávačky.

Služeb uspávačky využil i slavný anglický fotbalista Joe Cole; IsifaFoto: IsifaSlužeb uspávačky využil i slavný anglický fotbalista Joe Cole

Ta se k nim nastěhovala na celých pět dní. Když odjížděla, malá Ruby prospala celou noc, celých 11 hodin v kuse. Jak to Alison dokázala? „Největší chybou bylo, že rodiče spali v oddělených ložnicích, jeden vždy s malou Ruby,“ vysvětluje Alison. Doporučuje totiž, aby děti odmalička spaly ve svých pokojích a zvykaly si na to, že jim rodiče nemohou neustále věnovat pozornost. Druhý kámen úrazu bylo kojení – Alison je toho názoru, že by matky měly prodloužit intervaly mezi kojením ze 3 na 4 hodiny, aby se snížila pravděpodobnost, že bude dítě chtít v noci tak často jíst. A pak to půjde